[dinsdag 28 januari 2025 04:26] - [3.15.225.188]

Publicaties - Lustrumboek

Waarbij voorheen de jaarboekcommissie van de Elektrotechnische studievereniging Scintilla elk jaar een jaarboek samen stelt, zijn we tegenwoordig overgegaan op een lustrumboek. 

Thema

Het thema van de afgelopen lustrumviering van Scintilla is ‘Memories’ in breedste zin van het woord.

Memory, kan op elektrotechnisch vakgebied natuurlijk niet ontbreken. alles moet tegenwoordig digitaal opgeslagen (of tijdelijk weggeschreven) worden. waar het vroeger nog een draaiende schijf was is het tegenwoordig allemaal flash, ROM, RAM. het menselijk geheugen lijkt hier telkens minder bij van toepassing, hebben we het nog wel nodig?..

 

Voor wie?

Het lustrumboek dat gemaakt wordt door de SJaCo van de E.T.S.V. Scintilla is bestemd voor alle leden van de vereniging. Op het moment dat het lustrumboek uitkomt, wordt er een borrel georganiseerd, waarbij je het lustrumboek vers van de pers in ontvangst kunt nemen. De leden van de jaarboekcommissie zijn er dan ook bij en zullen graag het lustrumboek voor je signeren. Op de borrel kun je gratis bier drinken en natuurlijk het boek even doorbladeren! Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, kun je altijd later nog (zolang de voorraad strekt) het lustrumboek ophalen in de Scintillakamer. Vraag ernaar bij een bestuurslid.

Inhoud van een lustrumboek

Het lustrumboek van Scintilla bevat een veeltal erg interessante onderdelen. Het uiteindelijke lustrumboek wordt niet door de commissie zelf geheel geschreven. Daarvoor worden verschillende personen gevraagd, zoals (oud-)bestuursleden, actievelingen, docenten en personen uit het bedrijfsleven. Hieronder vind je een overzicht van de onderdelen die je in het jaarboek tegen zult gaan komen.

Voorwoord
Voor het schrijven van het voorwoord worden vaak vooraanstaande personen gevraagd. Denk hierbij aan de Rector Magnificus van de UT, of de opleidingsdirecteur van Elektrotechniek. Vaak vinden zij het een enorme eer om iets toe te voegen aan het jaarboek, waardoor deze stukjes erg leuk zijn om te lezen.

Bestuur
Zonder bestuur geen Scintilla, dus zowel het huidige als de oud-besturen zullen vertellen wat zij in hun bestuursjaar hebben gedaan. Handig om later even na te zoeken wie er ook alweer in het bestuur zaten!

Commissies
Ook zonder commissies betekent Scintilla niet zo veel. De commissies doen stuk voor stuk verslag wat zij het afgelopen jaren hebben georganiseerd en meegemaakt. Veelal zijn er ook foto's terug te vinden van de activiteiten die zijn geweest. Misschien sta je er zelf ook nog wel op!

Leerstoelen
Wat deed SAS ook al weer? En waar zijn ze bij ICD op dit moment mee bezig? Medewerkers van leerstoelen zullen uitleggen wat zij allemaal aan onderzoek doen. Zeer interessante elektrotechnische artikelen met vaak verduidelijkende foto's erbij zorgen ervoor dat jij precies weet wat er in de rest van het gebouw gebeurt. Zeker ook handig om door te lezen op het moment dat je een masterkeuze moet maken.

Andere (studie)verenigingen
In dit gedeelte stellen andere studieverenigingen zich voor. De zogenaamde zusterverenigingen, studieverenigingen voor elektrotechniek in andere steden, zijn gevraagd om een bijdrage te leveren. Ook stukjes van andere studievereniginen van de UT, zoals Inter-Actief van Informatica en Abacus van Toegepaste Wiskunde, zullen aan bod komen. Ook Elysium, de vereniging voor afgestudeerde EL'ers, zal een bijdrage leveren. 

 Smoelenboek
Het populairste gedeelte van het jaarboek is altijd het smoelenboek. Alle leden van Scintilla staan hier in met een foto! Zoek jezelf en je medestudenten op en bekijk de foto die ooit in de intro van je is gemaakt. Mocht je graag met een andere foto in het lustrumboek willen staan, dan kun je dat aangeven door een mailtje te sturen naar de commissie.

En zo nog een aantal onderwerpen.

Scintilla's Jaarboek Commissie 2010/2011.